Cursuri autism

Ministerul Educatiei

sindromul_asperger

Capacitatea cognitiva in autism

Capacitatea cognitiva

Datorită faptului că funcţiile intelectuale sunt inegal retardate la copilul autist, stabilirea coeficientului de inteligenţă este irelevanta.

Mai citeste si:

Vaccinurile – pot cauza autism? - 2013-09-09

Vaccinurile – pot cauza autism? Evitati” este un cuvant tot mai des folosit. Evitati margarina, soarele, zaharul, alimentele modificate genetic, conservantii, carnea, evitati… of, lasati-o balta! Sunt lucruri care trebuie evitate, dar in general, doar excesul lor trebuie evitat. Asa cum pana si banala apa ne poate omori daca este consumata in exces.

Modificari ale cromozomului 16 asociate cu autismul - 2014-01-20

Modificari ale cromozomului 16 asociate cu autismul Aproximativ 10% dintre cazurile de autism care apar în afecţiuni bine definite, precum sindroamele X fragil sau Rett, au cauze genetice cunoscute. Cum rămâne cu restul de...

Un copil autist din Romania foarte talentat - 2014-02-02

Un copil autist din Romania foarte talentat Ana Maria Tomescu este un copil de 12 ani diagnosticat cu autism de la varsta de 2 ani. Este un copil cu autism inteligent si talentat care merita a i se educa talentul muzical. 

La o scoala speciala pentru copiii cu autism si ADHD se face zooterapie cu caini - 2013-12-10

La o scoala speciala pentru copiii cu autism si ADHD se face zooterapie cu caini La o şcoală specială din Bistriţa câinii sunt cei care joacă un rol important în terapia mai multor copii cu dizabilităţi. Tratamentul este...

Reactiile creierului la cuvinte sunt un predictor al progreselor in dezvoltarea copiilor cu autism - 2013-06-10

Cauta in site


Inscrie-te la newsletter

* indicates required

Inscrieri curs autism

În prezent se fac înscrieri la urmatoarele numere de telefon :

 • Arad: 0733 671 800;
 • Bacau: 0724 187 157;
 • Botosani: 0741 161 500;
 • Brasov: 0721 786 252; 0749 975 103;
 • Buzau: 0760 947 289
 • Cluj: 0721 996 507
 • Craiova: 0745 772 868
 • Focsani: 0726 830 490;
 • Iasi: 0770 341 542; 0765 544 944;
 • Slobozia: 0726 943 905;
 • Suceava: 0741 393 409;


Informatii autism
Marturii despre cursurile romano-olandeze de autism


Marina Deac Marina Deac

Multumita participarii la acest curs, am invatat cum sa creez o punte de legatura si sa adaptez lumea noastra la lumea persoanelor cu autism. Metoda originala de predare, cat si demonstratiile practice de lucru cu copiii, mi-au intarit convingerea ca acest curs este foarte bine structurat si ca se adreseaza doar celor care vor sa profeseze ca terapeut. Lumea autismului este o lume plina de mistere, dar participand la acest curs am invatat cum sa le dezleg. Lucrez cu 5 copii cu autism si 2 cu sindrom Down, iar rodul muncii mele se vede la acestia.

Psiholog - CJRAE Mehedinti


Almajanu Ileana Almajanu Ileana

Un curs extraordinar, util celor care lucreaza in invatamantul special, parintilor si profesionalistilor din acest domeniu.

Educator - C.S.E.I. Alexandria


Moise Alexandra Moise Alexandra

Cursul este bine structurat si util tuturor celor care lucreaza sau vor sa lucreze in recuperarea copiilor cu autism. Este un curs care formeaza, nu doar te informeaza.

Profesor - CSEI "Maria Montessori" Constanta


Ana-Maria Matac Ana-Maria Matac

Participarea la acest curs a fost o alegere foarte buna pe care nu o voi regreta niciodata. Am invatat aici foarte multe lucruri noi in ciuda experientei pe care deja o aveam. Fiecare modul este plin de informatii utile in lucrul secvential cu copiii cu autim. Multumesc domnului Mitasov pentru completarea puzzle-ului de informatie de care mai aveam nevoie.

Psihopedagog - ASIL Slobozia - centru de recuperare a copiilor cu autism


Psih. Clin. Spec. Alis Chivu Psih. Clin. Spec. Alis Chivu

Acest curs mi s-a parut a fi foarte bine structurat, practic si extrem de util prin prezentarea unei cazuistici bogate, cu multiple exemple ancorate in realitate. Informatiile, exemplele si discutiile au depasit cu mult asteptarile, aspect extrem de benfic pentru cursanti. Abordarea deschisa a formatorului a deschis setea de aprofundare a notiunilor discutate.

Director Executiv - Asociatia " Noi si Ceilalti" Arad, Romania


Dorina Jipa Dorina Jipa

Cursul mi-a dat posibilitatea de a completa cunostintele dobandite in timpul facultatii si de a intelege mai bine tainele autismului. Am avut oportunitatea sa cunosc persoane ( parinti de copii cu autism, psihopedagogi, psihologi, asistenti sociali etc.) care au impartit din experienta lor dovedind rabdare, intelegere, devotament, etc. in relatia cu acesti copii speciali. Multumiri domnului Mitasov si mult succes in continuare !

sef centru - Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii din cadrul DGASPC Bacau.


Oana Teodoru Oana Teodoru

Suntem oameni printre oameni. Ar fi de folos tuturor sa avem informatii despre Autism. Unii zic ca "pana nu treci prin asta nu sti ce inseamna". Sunt altii insa care "n-au trecut prin asta" poate, dar stiu, pentru ca s-au informat, au vazut, au inteles, au simtit, au invatat. Acum, acesti oameni, specialisti sufletisti si pasionati, precum psihoterapeutul Tudor Mitasov, se straduiesc sa ne invete ce este autismul, cum sa luptam cu aceasta afectiune, cum sa intelegem lumea persoanelor afectate de aceasta maladie. Va multumim!

psiholog - Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Neuro-Psihic Slobozia


Loredana-Voichita Lacusteanu Loredana-Voichita Lacusteanu

Cursul pe care l-am urmat, mi-a dat posibilitatea să văd altfel lucrurile. Pe lângă informațiile transmise, prin intermediul copiilor cu care ați lucrat în partea practică a cursului, mi-ați oferit exemple că si ei ,,pot". și că acest ,,a putea", urmat de cât anume, depind într-o foarte mare măsură de terapeut. Mă bucur că am avut șansa de a participa la cursul al cărui lector ați fost, si-a dovedit deja utilitatea, iar pe mine m-a făcut să mă simt dornică de a afla cât mai multe despre autism, pentru a ajuta acesti copii să se ,,întoarcă" spre noi, cei din jurul lor, preț de mai multe clipe si nu doar înspre sine. Totodată, faptul că am putut schimba păreri, impresii și informații cu persoanele care au participat la curs, colegi și părinți ai copiilor autiști, a însemnat foarte mult pentru mine, ca om în primul rând, iar mai apoi ca profesor!

profesor psihopedagogie speciala - CSEI Arad


Fundeanu Veronica Fundeanu Veronica

Daca vom dori sa intelegem cu adevarat un copil autist si sa-l ajutam in acelasi timp, trebuie sa ne privim mai intai pe noi insine ca pe o parte componenta a comunitatii in care trebuie sa traiasca si mai apoi pe el ca pe un copil imperfect in atingerea performantelor sociale, dar perfect in "unicitatea" lui.

Profesor Invatamant Preprimar - G.P.P Fetesti, Ialomita


DRAGU NICOLETA- ATI DRAGU NICOLETA- ATI

Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la acest curs unde am invatat multe lucruri care o sa-mi fie necesare.Ii multumesc d-nului profesor Mitasov pentru tot ce aceea m-a învatat si mult succes mai departe. Chiar daca nu lucrez in domeniu pe viitor mi-ar placea sa ajut copiii cu autism.

psiholog - Buzau

vezi toate marturiile


Parteneri

Detalii cursuri autism